Om oss

Löderups Lokalförening grundades 1904 och är en ekonomisk förening som ägs av ca 200 medlemmar. Idag omsätter vi närmare 120 miljoner kronor. Lantbruksdelen har varit grunden från början och utgör ca 80% av omsättningen.

Under senare år har vi även satsat på bygg och butikssidan. Denna verksamhet har ökat från en omsättning på 2,5 miljoner år 2000 till över 20 miljoner idag. Tack vare ett välsorterat sortiment, större och rationella lagerytor och kunnig personal har vi lyckats med denna ökning.

Nu har sättpotatisen kommit! Vi kan erbjuda våra kunder följande sorter:

🥔 Puritan, en tidig sort med vit köttfärg och lätt mjölig konsistens.
🥔 Maria, en tidig sort med gul köttfärg och fast konsistens.
🥔 Rocket, en tidig sort med vit köttfärg och fast konsistens.
... Läs merLäs mindre

Läs mer på Facebook

Veckans Erbjudande: 10% på viltfågelfrö, solrosfrö, hampafrö och talgbollar från Svenska Foder samt 20% på fågelmatare och spiraler! 🐦 ... Läs merLäs mindre

Läs mer på Facebook

Äntligen mars! 🌶🌱

Nu drar förodlingssäsongen igång och först ut är chili och tomater. Hos oss hittar ni tre olika chilis:

🌶 ”hot Lemon”, spännande sort med doft och smak av citrus! Får ca 4cm långa, gula frukter med stark hetta. Ypperlig till heta räkrätter.
🌶 ”padron”, en äkta tapaschili som gör ätandet spännande... Smaken är fruktig och god men ca. var tionde chili är riktigt stark - sorten kallas också rysk roulette! Skördas traditionellt då frukten är ljusgrön och steks i olivolja och flingsalt.
🌶 "piment d'Espelette", utmärkt sort för utomhusodling, men går även bra i växthus. C-vitaminrika frukter som kan mixas till chilipulver eller avnjutas färska, torkade och djupfrysta.
... Läs merLäs mindre

Läs mer på Facebook

Äntligen mars! 🍅🌱

Nu drar förodlingssäsongen igång och först ut är chili och tomater. Hos oss hittar ni fyra olika tomater:

🍅 "tiny Tim", lättodlad körsbärstomat för odling i kruka på balkong, fönsterkarm, växthus eller utomhus i mycket skyddat läge. Riklig skörd av små tomater med söt smak.
🍅 "zuckertraube", lättodlad körsbärstomat som ger riklig skörd av små röda tomater. Underbart goda att äta solvarma, direkt från de egna odlingarna. Skörda efter hand. Skotten i bladvecken, "tjuvarna", ska tas bort.
🍅 "ildi", för odling i kruka som ger mängder av tomater med frisk och god smak. Upptill 120 frukter i en och samma klase!
🍅 "gardener´s delight", stor favorit i många länder. För växthus eller utomhus i skyddat läge. Ger riklig skörd av tomater med fantastiskt god smak.
... Läs merLäs mindre

Läs mer på Facebook

Veckans Erbjudande: 10% på Nelson Garden!🌱🍅🥒

Hos oss hittar ni växtbelysning, krukor, näring, miniväxthus och fröer.
#nelsongarden #växtbelysning #växthus #allavillvarasommandelmanns
... Läs merLäs mindre

Läs mer på Facebook